söndag 19 december 2010

Söndag i Saltymore

Okej, det stavas Soalee mode, men låter som Saltymore och det är coolare. Har bott här i tre dagar nu, och trivs som fisken i vattnet! Det var lite jobb med att få ordning på allting, fredag eftermiddag och lördag spenderades med att finna närmaste vettiga butik (gömd 10 meter från vår ingång visade det sig efter att ha traskat Kalimatigatan upp och ner ett par gånger...), skaffa vatten, få varmvatten till en av duscharna, handla rengöringsprodukter och städa. Nepalesernas idé av städning stämmer inte riktigt överens med västerlänningars syn på det hela. Städa badrummet innan någon flyttar in, varför det? Men nu är det i alla fall någorlunda rent, lite inbonat och med lite julprydnader (ingen julgran men väl en pyntad julananas, och vi planerar att "låna" en buske från takvåningen och pryda lite...). Svinkallt i rummen, men varm stämning, så det är fint! Och vi har en fisk.

Strömavbrotten är uppe i åtta timmar om dagen nu. Fyra timmar på morgonen och fyra på kvällen, just de tider då man som bäst behöver lite ström. Men vad sjutton, det kunde (och kommer säkert att bli) värre. Heja Nepal!

Idag hade jag en rendez-vouz med en enorm råtta i vårt klassrum. Som tur var kom den på att mitt knä inte var rätt ställe att springa upp i, så den ändrade riktning ungefär 30 cm innan och kutade över golvet bland alla barnen istället. Hej och hå, vilka överraskningar man kan få här ibland!

Så, livet går på sin gilla gång, och nu ska jag dra på middag!
Tjo och tjim!

Förresten, på fredag är det ju för sjutton jul! Missa inte det för allt i världen!

1 kommentar:

  1. Vilka sörja skillnader! låter asjobbigt men det kommer göra det så tacksam när du kommer hem.

    Hug

    SvaraRadera