måndag 22 mars 2010

Skidor, snöskoter och axelluxation

Kom hem från Idre igår, 13 timmar buss, yeay! Veckan var kul, skön och tuff. Vi åkte mest i skidskola, vilket var väldigt lärorikt men rätt segt efter ett par dagar. Det roligaste med det var tävlingarna :) På onsdagseftermiddagen åkte vi på skotertur. Vi körde ut till en liten stuga, där de hade preparerat en stor myr så att man kunde köra så fort man ville. De flesta i klassen upptäckte sin fartgalenskap där, även om hastigheterna inte gick så långt över 70-80. Superkul!
Kollade på speed skiing en dag också. Över 150 km/h störtlopp nerför Chocken, ca 46-47 grader brant. Galenskap.

Fem av sju personer i våran stuga. Vi kom att bli som en liten konstig familj under veckan. Kul grej!

Sista dagen var det snowboard som gällde

Gick superbra till sista åket då jag flög omkull (för ungefär hundrade gången) och lyckades få axeln ur led. Obehaglig känsla. Fick hjälp av ett par underbart snälla danska kvinnor, så härdanefter älskar jag danskar! In i sjukstugan, smärtstillande och lustgas (som inte alls var lustigt, blev bara trött och jäkligt groggy) och dra axeln i led igen. Nu springer jag runt med armbågen som klistrad till kroppen och försöker vara försiktig för att den inte ska åka ur led igen (orka använda mitella). På onsdag ska det röntgas, just in case. Lyckligtvis får jag hjälp och tips av Hallgren som har erfarenhet av fyra luxationer, känns tryggt och bra!
Lite bilder från skidturen på tisdagen:
Det var otippat vackert uppe på fjället

Fikapaus

Färden nerför berget var tung, snöig och galet rolig!

Äntligen nere! I bakgrunden syns fjället från vilket vi har tagit oss ner.

Sammanfattningsvis en sjukt bra vecka med lagom stora delar längskidor, friluftsliv, utförsåkning, praty, dramatik och lugn. Lyckat!

1 kommentar:

  1. Hej tjejen!

    Vilken kul Idre-tur du verkar ha haft, men shit att din axel GICK UR LED :/! Hoppas du blir bra snartsnart.

    Hoppas du har det bra och trivs där borta!

    Puss Malin

    SvaraRadera